اگر قصد خرید ماشین دست‌دوم و کارکرده دارید، باید حواستان را جمع کنید و نکاتی را در ذهن داشته باشید. در معامله چنین ماشین‌هایی، علاوه بر توجه به قیمت مناسب برای خرید باید به عملکرد فنی وسیله موردنظر هم دقت کنید. ضمن اینکه داشتن اطلاعات درباره مدارک و اسناد و مراحل خرید هم به ساده‌ترشدن فرایند خریدتان کمک می‌کند. در راهنمای خرید ماشین دست دوم از نکات قابل‌ملاحظه‌ای می‌خوانید که به شما کمک می‌کنند، خرید بهتری داشته باشید.

این‌روزها که هزینه خرید خودروی صفر بسیار زیاد و غیرمنطقی شده و روش‌های اقساطی خرید هم راه‌ورسم پیچیده‌ای پیدا کرده‌اند، نگاهی به بازار خودروهای کارکرده فکر خوبی است. راهنمای خرید ماشین دست دوم به سه بخش مختلف و متنوع تقسیم می‌شود:

اگر به تمام این‌ها دقت نکنید، امکان دارد خودرویی نصیبتان شود که مدام در تعمیرگاه است و خرج‌های ریزودرشت به شما تحمیل می‌کند. در ادامه می‌خواهیم مصادیقی از بررسی هریک از این بخش‌ها را به شما معرفی کنیم تا در خرید حواستان را جمع کنید. در راهنمای خرید ماشین دست دوم ایرانی و خارجی به نکات زیر اشاره می‌شود.
پیشنهاد خواندنی: در خرید این کالاهای دست دوم شک نکنید!
بررسی سلامت فنی خودرو

در خرید خودروی کارکرده به موارد زیر دقت کنید:

بررسی شاسی و بدنه

اگر شاسی خودرو آسیب دیده باشد، خسارت‌های زیادی را در آینده به شما تحمیل خواهد کرد. خودرویی که شاسی درستی ندارد از وضعیت تنظیم فرمان خارج می‌شود و لاستیک‌هایش هم ساییدگی پیدا می‌کنند.

برای اینکه اسیر خسارت‌های رنگارنگی نشوید که شاسی و بدنه آسیب‌دیده برایتان ایجاد می‌کنند، حتما در هنگام خرید به عملکرد این بخش‌های خودرو دقت کنید. اگر شاسی‌ها خراب باشند، نیاز به خرید لاستیک پیدا می‌کنید و مدام باید به جلوبندی خودرو رسیدگی کنید.
ترمز

سلامت ترمزهای خودرو نقش مهمی در عملکرد آن دارد. به صدای ترمزها دقت کنید و ببینید که وقتی ترمز می‌گیرید، صدایی به گوشتان می‌خورد یا خیر. وجود صدایی شبیه برخورد دو فلز با یکدیگر در حین ترمزگرفتن نشانه خوبی نیست.

در این صورت، امکان دارد که لنت ترمز تمام شده باشد. لرزش فرمان در هنگام ترمزگرفتن هم نشانه‌ای از وجود مشکلات در دیسک ترمز است. به‌ عملکرد ترمز دستی و ترمز ABS (در صورت وجود) هم دقت کنید.
بیشتر بخوانید: آشنایی با عملکرد سیستم ترمز خودرو و انواع آن
تست فرمان

همیشه در راهنمای خرید ماشین دست دو به تست فرمان هم توصیه می‌شود. با نشستن پشت فرمان و راندن خودرو از درستی عملکرد فرمان مطمئن شوید. اگر می‌بینید که فرمان در طول رانندگی منحرف می‌شود، در خرید تردید کنید.
رنگ دود اگزوز

با روشن‌کردن هر خودرو در زمان ارزیابی وضعیت آن برای خرید به رنگ دود اگزوز نگاهی دقیق داشته باشید. دود اگزوز به‌شدت سیاه یا آبی است؟ این‌ها اصلاً نشانه‌های خوبی نیستند. تغییر رنگ دود اگزوز به آبی و سیاه می‌تواند ریشه در وجود مشکلاتی اساسی در کاربراتور داشته باشد.

خروج دود سیاه نشانه مصرف سوخت زیاد است. دود آبی هم حکایت از خرابی موتور دارد. گاهی هم از اگزوز برخی از خودروها، دود سفید بیرون می‌آید. وجود دودی به این رنگ هم نشانه خرابی واشر سرسیلندر است.
گاهی برخی از فروشندگان غیرمنصف با اضافه‌کردن روغن‌های سفت، سعی می‌کنند که از دودکردن اگزوز جلوگیری به‌عمل بیاورند. این روغن‌ها موتور خودرو را تخریب می‌کنند و مانع از آن می‌شوند که به وضعیت واقعی ماشین کارکرده پی ببرید.
وضعیت رادیاتور

اگر شاهد نشتی آب در جایی از خودرو هستید، باید بدانید که علت به وجود مشکل در رادیاتور بازمی‌گردد. بررسی وضعیت رادیاتور خودرو هم اهمیت زیادی دارد؛ ببینید که رادیاتور وسیله باید عوض شود یا خیر.
سیستم برق خودرو (سیم کشی خودرو)

به سیستم برق خودروی موردنظرتان هم دقت کنید. برای ارزیابی وضعیت آن نگاهی به عملکرد چراغ‌های جلووعقب، راهنما، برف‌پاک‌کن و بخش‌هایی مانند مه‌شکن داشته باشید. بالابر شیشه‌ها یا سیستم صوتی هم وابسته به سیم کشی خودرو و سیستم برق آن هستند. با ارزیابی عملکرد آنها می‌توانید درباره صحت و درستی سیستم برق وسیله اطمینان کافی به‌دست بیاورید.
سیستم تهویه

ارزیابی وضعیت سیستم تهویه هم در میان نکات راهنمای خرید ماشین دست دوم اهمیت زیادی دارد. با روشن‌کردن کولر و بخاری ماشین از عملکرد سیستم تهویه باخبر می‌شوید. خروج بو از این بخش‌ها نشان از عملکرد نادرست خودرو در این بخش دارد. برای مثال، اگر بوی رطوبت یا ضدیخ به مشامتان می‌رسد، یعنی این مایعات خودرو نشتی دارند.
کیلومترشمار

ارزیابی کارکرد کیلومترشمار هم اهمیت بسیار زیادی دارد. مقایسه‌ای میان سن و عمر خودروها و عدد کیلومترشمارشان داشته باشید. اگر رقمی که کیلومترشمار نشان می‌دهد، بسیار بیشتر از عمر خودرو باشد، بهتر است که در خرید آن تجدیدنظر کنید. نبود تناسب میان این دو می‌تواند نشانه‌ای از مستهلک‌بودن خودرو کارکرده باشد.

بیشتر بخوانید: بهترین خودروهای مناسب مسافرت در ایران کدامند؟
ارزیابی وضعیت ظاهری خودرو

توجه به ظاهر و اتاقک خودرو هم در فرایند خرید اهمیت زیادی دارد. گاهی‌اوقات، حساسیت زیادی درباره وضعیت بدنه به‌خرج نمی‌دهید و ظاهر برایتان مهم نیست اما باید بدانید که بعضی از مشکلات ظاهری خودرو می‌توانند منجر به تحمیل خسارت‌های بزرگی به شما شوند.
کابین ماشین

به تمام بخش‌های کابین یا همان اتاقک خودرو به‌طور دقیق نگاه کنید. وضعیت روکش صندلی‌ها چگونه است؟ داشبورد و دستگیره‌ها چطور هستند؟ پدال‌ها به‌خوبی کار می‌کنند؟ لاستیک دور درها وضعیت خوبی دارند؟
سقف و ستون ماشین

نگاهی دقیق و عمیق به وضعیت سقف و ستون‌های ماشین داشته باشید. این موضوع در راهنمای خرید ماشین دست دوم اهمیت بسیار زیادی دارد. خودرویی که تصادفات ناگوار و سنگین را از سر گذرانده باشد، سقف و ستون‌های سالمی نخواهد داشت.
پوسیدگی زیر خودرو و گلگیر

حواستان به بخش‌های زیرین خودرو هم باشد؛ ببینید که گلگیر و آن بخش‌ها دارای پوسیدگی و خرابی هستند یا خیر. سوراخ‌بودن و پوسیدگی بخش‌هایی از خودرو می‌تواند موجب نفوذ آب به خودرو در هنگام بارش برف و باران شود.
وضعیت لاستیک خودرو

لاستیک‌های خودرو سالم هستند؟ چقدر از عمرشان می‌گذرد؟ اگر لاستیک‌ها وضعیت خوبی نداشته باشند، روی کیفیت رانندگی‌تان اثرات نامطلوبی می‌گذارند. هزینه‌ای که باید صرف تعویضشان کنید هم اندک نیست. به‌وجود لاستیک زاپاس برای خودرو هم دقت کنید.

نوشته های مرتبط

ارسال یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *